Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن در گزارشی رابطه وضعیت ناوهای هواپیمابر آمریکا در سطح جهان به ویژه ناو هواپیمابر نیمیتز در منطقه خلیج فارس را در شرایط ترور شهید محسن فخری زاده تحلیل و بررسی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن روز یکشنبه در گزارشی به قلم «حسین مجدوبی»، جوسازی شکل گرفته توسط برخی از رسانه‌ها در مورد اعزام ناو هواپیمابر آمریکایی «نیمیتز» به خلیج فارس را کاملاً نادرست و بی‌پایه و اساس خواند و رابطه وضعیت ناوهای هواپیمابر آمریکا در سطح جهان به ویژه ناو هواپیمابر نیمیتز در منطقه خلیج فارس را مورد تحلیل قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه رسانه‌های گروهی جهان این روزها بر اعزام ناو هواپیمابر آمریکایی نیمیتز به منطقه خلیج فارس و دریای عرب تمرکز کرده‌اند، نوشت: نیمیتز بیش از یک ماه است که در منطقه حضور دارد.
گزارشگر القدس العربی توضیح داد: پنتاگون عادت کرده طبق معمول در هنگام شکل‌گیری بحران‌ها با ایران تا آنجا که می‌تواند از آب‌های خلیج فارس دوری گزیند، همان‌گونه که در سال گذشته میلادی نیز ناو هواپیمابر " آبراهام لینکون " به مدت چند ماه ورود خود به پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین را به تأخیر انداخت.
مجدوبی افزود: تجدیدنظر در محل استقرار ناو هواپیمابر نیمیتز و ناوگان همراه آن شامل چند کشتی و دو زیر دریایی می‌شود، زمینه را برای سخن گفتن در مورد احتمال اقدامات نظامی در نتیجه تنش پیش آمده به دنبال ترور «محسن فخری زاده» یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان هسته‌ای ایران فراهم آورد.
وی اضافه کرد: در واقع این ناو هواپیمابر از اکتبر گذشته در منطقه خلیج فارس و دریای عرب حضور داشت و در اواخر اکتبر و اوایل نوامبر جاری در مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین استقرار یافت و در نهم نوامبر در دریای عرب مستقر بود و در اوایل هفته جاری در سمت غرب شبه قاره هند یعنی در نزدیکی دریای عرب و خلیج فارس مستقر شده است.
مجدوبی در ارتباط با حضور نظامی آمریکا در سطح جهان نوشت: آمریکا ناوهای هواپیمابر خود را در شماری از مناطق حساس جهان نگه داشته است. واشنگتن هم اکنون یک ناو هواپیمابر را در آب‌های شرق آمریکا و ناو هواپیمابر "رونالد ریگان" را در سواحل روبروی چین و ژاپن و نیمیتز را در دریای عرب و شماری از ناوشکن‌های خود را در دریای سیاه مستقر کرده است.
بر اساس این گزارش، بیش از ده ناوهواپیمابر آمریکایی هم اکنون در آب‌های جهان در حال گشت زنی هستند. این ناوها از پایگاه شهر «نورفولک» در ایالت «ویرجینیا» حرکت خود را آغاز کرده و رهسپار دریای مدیترانه و سپس خلیج فارس و شرق آسیا می‌شوند و در پایگاه دریایی شهر "سان دیگو " در ایالت کالیفرنیا به سفر دریایی خود پایان می‌دهند. شماری از ناوهای هواپیمابر آمریکا نیز خط برعکس یعنی از سن دیگو رهسپار نورفولک می‌شوند. همچنین آمریکا هم اکنون چهار ناوهواپیمابر در حال تعمیر و نگه‌داری دارد.
مجدوبی گزارشگر القدس العربی خاطرنشان کرد: آمریکا هم اکنون هیچ تهدیدی علیه خود در منطقه مشاهده نمی‌کند و به همین دلیل هیچ دلیل منطقی برای حمله ایالات متحده به کشوری در منطقه وجود ندارد و پنتاگون در همین رابطه با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد که حضور و استقرار نیمیتز در منطقه بر اساس یک حمله از پیش طراحی شده، شکل نگرفته است. علاوه بر همه اینها دست یازیدن به جنگ علیه کشوری با حجم و ابعاد ایران مستلزم کسب آمادگی‌های لجستیکی گسترده‌ای است که پنتاگون از جنگ جهانی دوم تاکنون اقدام به چنین کاری نکرده است.

آمریکا: استقرار ناو هواپیمابر در خلیج فارس تهدید نیست
نیروی دریایی ارتش آمریکا در بیانیه‌ای ادعا کرد که استقرار ناو هواپیمابر «نیمیتز» در خلیج فارس، «تهدید خاصی» برای هیچ طرفی در این منطقه محسوب نمی‌شود.
به گزارش خبرگزاری «سوییس اینفو»، نیروی دریایی ایالات متحده هفته گذشته ناو هواپیمابر نیمیتز را چند روز قبل در خلیج فارس مستقر کرد، اما نیروی دریایی ارتش این کشور امروز (شنبه) اعلام کرد که این اقدام هیچ ارتباطی با تهدید خاصی ندارد.
«ربکا رباریچ» سخنگوی ناوگان پنجم ایالات متحده مستقر در بحرین، پس از استقرار این ناو در روز چهارشنبه گذشته در خلیج فارس، در بیانیه‌ای از طریق پست الکترونیکی نوشت: هیچ تهدید خاصی وجود ندارد که باعث بازگشت گروه رزمی ناو نیمیتز به منطقه شود.
وی افزود: استقرار مجدد این ناوگان در خلیج فارس مربوط به کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان است، زیرا این اقدام به ما اطمینان می‌دهد که توانایی کافی برای پاسخگویی به هر تهدیدی را داریم و به عملیات بر ضد نیروهایمان در هنگام کاهش آنها را می‌توانیم پاسخ و دفع کنیم.

بازی خطرناک آمریکا و احتمال جنگ بزرگ در خاورمیانه
رئیس کمیته شورای فدراسیون روسیه در امور بین الملل با بیان این که پنتاگون تصمیم جابجایی ناو هواپیمابر «نیمیتز» در خلیج فارس را قبل از ترور  محسن فخری زاده صادر کرده بود، خاطرنشان کرده، ایالات متحده از ترور دانشمند هسته‌ای ایران به عنوان بهانه برای تهیه مقدمات جنگ بزرگ مقیاس در خاورمیانه سوء استفاده کرده است.
سایت روسی اسپوتنیک گزارش داده، کنستانتین کوساچف، رئیس کمیته شورای فدراسیون روسیه در امور بین الملل معتقد است که ایالات متحده از تروردانشمند هسته‌ای ایران به عنوان بهانه برای تهیه مقدمات جنگ بزرگ مقیاس در خاورمیانه سوء استفاده کرده است.
عناصر تروریستی مسلح بعدازظهر روز جمعه 7 آذر ماه 1399، محسن فخری‌زاده معاون وزیر دفاع و رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را مورد حمله قرار دادند و وی را به شهادت رساندند.
رئیس کمیته شورای فدراسیون روسیه در امور بین الملل در ادامه گفت:«انتقال جنگنده های آمریکایی به امارات متحده عربی و دیگر اقدامات آمریکا گویای آن است که ایالات متحده برای عملیات جنگی بزرگ ابعاد آماده می شود که ترور فخری‌زاده دانشمند هسته ای ایران می تواند در حکم «چکاندن ماشه» آن باشد.
رسانه های آمریکایی با استناد به اعلامیه پنتاگون گزارش می دهند که ناو هواپیمابر « نیمیتز» نیروی دریایی آمریکا و گروه همراه آن دستور بازگشت به خلیج فارس را دریافت کردند. پنتاگون تصمیم جابجایی « نیمیتز» در خلیج فارس را قبل از ترور محسن فخری زاده صادر کرده بود.
فرمانده مرکزی نیروهای مسلح آمریکا در هفته گذشته انتقال واحدهای نظامی از آلمان به امارات و انتقال اسکادریل جنگنده های « اف -16» برای بازدارندگی تهاجم و تأمین امنیت و ثبات را گزارش داده بودند. تمام این اقدامات گواه آن است که آمریکا برای عملیات بزرگ ابعاد جنگی آماده می شود که ترور دانشمند هسته ای ایران میتواند در حکم « چکاندن ماشه» برای آن باشد.
بازی های خطرناکی که پیامدهای آن غیرقابل پیش بینی اما دقیقا منفی است. گناه این امر به گردن رهبری ایران نخواهد افتاد. هر فردی که مسئول ترور فخری زاده باشد، این قتل را بدون شک می توان به عنوان یک عمل تروریستی تلقی نمود که در جهت بی ثباتی اوضاع در منطقه و تحریک واکنش شدید تهران سمتگیری شده است.
از اینرو هم اکنون خیلی چیزها به به بازرسی عینی و دقیق این قتل توسط ایران، واکنش تهران و موضع جامعه بین المللی وابسته خواهد بود. وزیر خارجه ایران، از جامعه بین المللی و به ویژه اتحادیه اروپا خواست به «استاندادرهای دوگانه شرم آور پایان بدهند و این ترور دولتی را محکوم کنند». واکنش اتحادیه اروپا مشخص بود، «اتحادیه اروپا این قتل را محکوم می کند و آن را یک جنایت و در تضاد با اصل دفاع از حقوق بشر می داند که اتحادیه اروپا مدافع آن است».
بدین ترتیب تهران برخلاف کسانی که این حمله را سازماندهی کردند، راه متمدنانه را در پیش گرفته است که پاسخی به اتهامات دائمی علیه ایران است که گفته می شود « حامی تروریسم» است».

احتمال افزایش تنش درخاورمیانه
رسانه های ژاپن با انتشار مطالبی در باره ترور شهید دکتر « محسن فخری زاده» دانشمند ممتاز صنعت هسته ای و دفاعی ایران خاطرنشان کرده اند، با توجه به اینکه انگشت اتهام این ترور به سوی رژیم صهیونیستی نشانه رفته است احتمال افزایش تنش در خاورمیانه وجود دارد.
روزنامه ماینیچی ژاپن در مورد ترور شهید دکتر « محسن فخری زاده» معاون وزیر دفاع و رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع با انتشار تحلیلی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی پیشتر شهید محسن فخری زاده را به عنوان مدیر برنامه انرژی هسته ای ایران، معرفی کرده بود،خاطرنشان کرد، با بالا گرفتن تنش میان اسراییل و ایران، گمانه زنی هایی درباره ترور فخری زاده توسط اسرائیل مطرح شده است.
این نشریه در ادامه با اشاره به توئیت محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مورد شهادت دکتر فخری زاده آورده است: وزیر امور خارجه ایران ‌در توییتی نوشت احتمال دارد اسراییل در این عملیات تروریستی دست داشته باشد. جامعه جهانی باید این اقدام بزدلانه و جنگ طلبانه را محکوم کند.
ماینیچی افزود: همچنین حسین دهقان مشاور نظامی رهبر عالی رتبه ایران در توییتی آورده است اسراییل در واپسین روزهای عمر سیاسی متحد خود (ترامپ) در پی تشدید و افزایش فشار بر ایران برای ایجاد یک جنگ تمام عیار است.
بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی درباره ترور دانشمند صنعت دفاعی ایران هیچ اظهار نظری نکرده اما نیویورک تایمز به نقل از سه مقام اطلاعاتی خاطرنشان کرده است اسراییل پشت پرده ترور دانشمند صنعت دفاعی ایران بوده است، از سال 2010 تا 2012 حداقل چهار دانشمند هسته ای ایران ترور شده اند.
ماینیچی در ادامه به دیدگاه مرندی استاد دانشگاه تهران در مصاحبه با الجزیره پرداخته و به نقل از وی نوشته، برنامه هسته ای ایران در حال پیشرفت و توسعه است و ایران دانشمندان هسته ای جوان زیادی دارد. این دیدگاه نشان می دهد ترور این دانشمند ضربه بزرگی برای ایران نخواهد بود.
روزنامه نیککی ژاپن هم در گزارشی ضمن بازنشر توئیت وزیر خارجه ایران در مورد ترور شهید فخری زاده نوشت: با توجه به اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعد از ترور دانشمند هسته ای ایران به اقدام تلافی جویانه اشاره کرده است، احتمال تنش در منطقه وجود دارد.
این گزارش در ادامه به نقل از سه مقام آمریکایی در گفت و گو با روزنامه نیویورک تایمز افزود: اسراییل در پشت پرده ترور دانشمند هسته ای ایران است.
نیککی در ادامه نوشت: ایران می گوید برنامه های هسته‌ای اش صلح آمیز است ولی آمریکا و اسراییل که دشمنان ایران به شمار می آیند، معتقدند محسن فخری زاده در توسعه برنامه های هسته ای ایران نقش داشته است.
این گزارش با بیان اینکه در گذشته نیز بارها دانشمندان هسته ای ایران به شهادت رسیده‌اند، اضافه کرد: پس از خروج ترامپ از توافق هسته ای سال 2018 ایران و قدرت های جهانی، تنش میان ایران و برخی طرف های جامعه جهانی بعداز خروج آمریکا از برجام افزایش یافت اما بایدن که در انتخابات ریاست جمهوری این کشور به پیروزی رسیده، بازگشت به توافق هسته ای را اعلام کرده و این در حالی است که اسراییل از توافق هسته ای ایران خرسند نیست.

ایران پاسخ خواهد داد
رسانه های اسراییلی با سخن گفتن از یک "تنش در آینده" در پی ترور ریس سازمان پژوهش وزارت دفاع ایران، خاطرنشان کردند که "ایران پاسخ خواهد داد".
رسانه های اسراییلی امروز شنبه تاکید کردند که "اسراییل باید برای پاسخ مهم ایران پس از ترور محسن فخری زاده رییس سازمان پژوهش وزارت دفاع ایران آماده باشد".
شبکه 12 رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد که "در نهاد امنیتی اسراییل اینگونه پیش بینی می شود که ایران پس از ترور فخری زاده حتما پاسخ خواهد داد حتی اگر سالها بگذرد".

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ترور فخری زاده اسرائیل ترور دانشمند هسته ای ایران ناو هواپیمابر نیمیتز هواپیمابر آمریکا ناوهای هواپیمابر هسته ای ایران منطقه خلیج فارس رژیم صهیونیستی پاسخ خواهد سازمان پژوهش ترور فخری زاده محسن فخری زاده اتحادیه اروپا ایالات متحده نیروی دریایی القدس العربی خلیج فارس خلیج فارس خارجه ایران وزارت دفاع بین الملل ترور شهید دریای عرب جنگ بزرگ هم اکنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۹۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد

عارف دهقان‌دار در اعتماد نوشت: عملیات توفان‌الاقصی توسط حماس علیه اسراییل در ۷ اکتبر و آغاز نبرد غزه، معادلات منطقه و نظام بین‌الملل را وارد مرحله جدیدی کرد که پیامد‌های بسیاری در سطح منطقه و فراتر از آن به جای گذاشت که شاید آوریل ۲۰۲۴ را بتوان نقطه عطف این پیامد‌ها دانست.

ایران و اسراییل که سال‌ها در منطقه به اصطلاح خاکستری با یکدیگر درگیر بودند و به‌رغم همه دشمنی‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیکی و هویتی، از رویارویی مستقیم با یکدیگر اجتناب می‌کردند، وارد یک رویارویی نظامی مستقیم و رودررو شدند.

هر چند که باید تاکید کرد که این رویارویی نظامی، محدود، کنترل شده و درچارچوب قواعد بازی بود و در نهایت سطح نزاع از حالت رویارویی مستقیم به نبرد در منطقه خاکستری بازگشت.

همان طور که پیش‌بینی می‌شد، پس از اقدام اسراییل، سطح تنش میان طرفین کاهش پیدا کرد و ایالات متحده امریکا، نقش قابل توجهی در این کاهش تنش داشت. چرا که دولت دموکرات مستقر در امریکا به دلایل فراوان، علاقه‌ای به گسترش سطح نزاع میان طرفین نداشته و تلاش کردند که از اهرم‌های خود برای کنترل رفتار کابینه نتانیاهو پس عملیات «وعده صادق» استفاده کند.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ایالات متحده تنها قدرت خارجی متاثر از این تغییر معادلات در منطقه خاورمیانه نبوده و باید تاثیرپذیری و موقعیت دیگر قدرت بزرگ جهانی یعنی روسیه را در این تحولات و همچنین جایگاه آن در آینده منطقه را مورد توجه و ارزیابی قرار داد.

روسیه در طی یک دهه گذشته تلاش زیادی برای تقویت شبکه‌ها و اعمال نفوذ خود در منطقه خاورمیانه انجام داده است و پس از ۷ اکتبر و تغییر معادلات در خاورمیانه و همچنین تمرکز بر جنگ اوکراین، جایگاه خود را در این منطقه متزلزل و در معرض خطر می‌بیند.

پس از افزایش تنش میان ایران و اسراییل، راهبرد روسیه در قبال این تنش اهمیت خاصی پیدا می‌کند، چرا که وقتی به گذشته برمی‌گردیم، مشاهده می‌کنیم که هیات حاکمه روسیه و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور از یک سو در سوریه با ایران همکاری‌های نزدیکی می‌کرد و از سوی دیگر این اجازه را به اسراییل می‌داد که مواضع ایران را در خاک سوریه هدف قرار بدهد و در زمان انجام این حملات، پدافند‌های روسی مستقر در سوریه عمل نمی‌کرد.

همچنین نباید از نظر دور داشت که روابط تهران - مسکو پس از جنگ اوکراین، تغییرات مهمی را تجربه کرده است و سطح همکاری‌های نظامی طرفین وارد مرحله جدیدی شده است و به‌رغم خصومت‌های دیرینه تاریخی و اختلافات ژئوپلیتیکی، فضای کنونی خاورمیانه هر دو دولت را تشویق می‌کند تا با همکاری نزدیک‌تر، معادلات منطقه را به ضرر امریکا رقم بزنند.

به طور کلی، مقامات مسکو مانند همتایان خود در پکن به دنبال ثبات بیشتر در منطقه خاورمیانه هستند و هرگونه آشفتگی در منطقه می‌تواند به منافع روسیه آسیب برساند که از جمله آن‌ها رشد گروه‌های تکفیری و تروریستی در سطح منطقه است. روس‌ها حساسیت ویژه‌ای نیز نسبت به گروه‌های افراطی و تروریستی داشته که در سال‌های اخیر در بخش‌هایی از روسیه و همچنین سایر بخش‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، مانند تاجیکستان نفوذ کرده‌اند. همان طور که به یاد داریم، در ۲۲ مارس، گروه تروریستی داعش توسط تعدادی از عناصر تاجیکی خو به یک سالن کنسرت در مسکو حمله کردند و نزدیک به ۱۵۰ نفر را کشتند.

فراتر از مبارزه با تروریسم، روسیه به دنبال حمایت از دولت‌های عربی دوست در منطقه، حفاظت از حضور نظامیان کشور در سوریه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی از کشور‌های ثروتمند عرب خلیج‌فارس و ایجاد روابط تجاری با منطقه است که از طریق آن بتواند تحریم‌های غرب را که به واسطه جنگ اوکراین بر این کشور وضع شده را دور بزند و بتواند سیاست‌های انرژی خود را با کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس هماهنگ کند؛ لذا علاوه بر ایران، روسیه نگاه ویژه‌ای به کشور‌های عربی خلیج‌فارس نیز دارد و مواضع این کشور نسبت به جزایر سه‌گانه ایران را نیز باید در همین راستا تعریف کرد؛ لذا درست است که در شرایط فعلی، سطح روابط نظامی ایران و روسیه در حالت خوبی قرار دارد.

اما این به آن معنا نیست که این کشور قرار است تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و علاوه بر ایران، به دنبال روابط اقتصادی و حتی نظامی با کشور‌های عربی منطقه نیز هست.

اگر به بحث تنش‌های ایران و اسراییل بازگردیم، باید گفت که روسیه مخالف هر گونه جنگ همه‌جانبه و تمام عیار، میان این دو طرف است. با این حال، تشدید تنش آن هم به صورت محدود و کنترل شده بین ایران و اسراییل به طور بالقوه و از چند جهت به نفع منافع روسیه است که به طور خلاصه دلایل آن بیان می‌شود.

نخست اینکه افزایش سطح ناامنی و گسترش دامنه پیامد‌های جنگ در خاورمیانه، در حالی که نزدیک به ۷ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، رویکرد و پیام روسیه به دولت‌ها و جوامع عربی را تقویت می‌کند که ایالات متحده عامل اصلی بی‌ثباتی و تنش در سطح منطقه است و امریکا رویکردی مسوولانه در قبال تحولات منطقه ندارد.

پوتین و دیگر مقامات روسی دهه‌هاست که امریکا را به واسطه حمایت‌های یک جانبه‌شان از اسراییل و ناتوانی در حل و فصل ریشه‌ای اصلی‌ترین بحران در این منطقه یعنی درگیری فلسطین و اسراییل سرزنش می‌کنند. این پیام و رویکرد از جانب روسیه برای مخاطبان عرب که به طور فزاینده‌ای از ایالات متحده به خاطر تلفات انسانی فزاینده در غزه خشمگین هستند، خوشایند است.

دوم اینکه پیامد‌های بیشتر جنگ غزه، و گسترش محدود دامنه تنش‌ها در منطقه، توجه جهانی را از اوکراین به خاورمیانه منحرف کرده که روسیه از آن استقبال می‌کند.

سوم، وجود سطح محدودی از درگیری مستقیم میان تهران و تل‌آویو می‌تواند نفوذ روسیه را در منطقه از طرق دیگری تقویت کند.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ممکن است به هیات حاکمه روسیه و شخص پوتین به عنوان رهبری نگاه کند که به واسطه روابطی که با تهران دارد، بتواند تا حدی روی تصمیمات تهران تاثیر بگذارد؛ و در آخر اینکه هر چند در حال حاضر سطح نزاع ایران و اسراییل تا حدی کاهش پیدا کرده، اما به واسطه احتمال افزایش سطح تنش، ایران در آینده نیاز بیشتری به جنگنده‌ها و سامانه‌های دفاعی روسیه پیدا خواهد کرد که از آن طریق برای خود ایجاد بازدارندگی کند.

هر چند که سطح تنش میان ایران و اسراییل در حال حاضر کنترل شده و ظاهرا به منطقه خاکستری بازگشته است، اما با توجه به ادامه جنگ خطر گسترش خصومت‌ها به یک جنگ منطقه‌ای را نباید نادیده گرفت. ادامه جنگ در غزه و دیگر درگیری‌های حل نشده در خاورمیانه، احتمال حملات آتی اسراییل علیه ایران و بالعکس را باز می‌گذارد که نباید آن را از نظر دور داشت.

هر چند که باید اندکی دقیق‌تر راهبرد روسیه را در منطقه بررسی کرد، اما این کشور در این جنگ تعارض منافع جدی با اسراییل نیز دارد و این را در مواضع خود نشان داده است.

ایران نیز می‌تواند از این فرصت به نفع منافع خود در منطقه استفاده کند، اما نباید از نظر دور داشت که روسیه اگر چه تا حدی در تحولات منطقه در محور مقابل غرب قرار می‌گیرد، اما قرار نیست که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و آن‌ها هم به دنبال منافع خود در این جنگ هستند.

نکته پایانی احتمال حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری امریکاست، که می‌تواند معادلات جنگ اوکراین و همچنین جنگ غزه را دچار تغییرات کند. باید صبر کرد و نتایج انتخابات امریکا را دید.

دیگر خبرها

  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • مقایسه تاریخی پاسخ‌های ایران به تهدیدات دشمن
  • ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم
  • مقایسه تقابل ۴تیم بزرگ لیگ ایران با ۴ لیگ اروپا
  • دبی، میزبان بزرگ‌ترین پروژه‌های خاورمیانه
  • روسیه تصمیم فرانسه را خطرناک توصیف کرد
  • گفت‌وگوی ویژه با احسان اصولی و پاسخ به مهم‌ترین سوالات
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • جنگ کریدورها در خاورمیانه
  • نیروی دریایی آمریکا چند هواپیما و از چه انواعی در اختیار دارد؟ (+عکس)