Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: تایید غنی سازی 60 درصدی ایران از سوی آژانس، حمله پهپادی ترکیه به شمال عراق، طرح نماینده سازمان برای تدوین قانون اساسی سوریه، ورود ناو هواپیمابر فرانسه به آب‌های بحرین و موافقت شورای امنیت با اعزام ناظران آتش‌بس به لیبی از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تایید غنی سازی 60 درصدی ایران از سوی آژانس

سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت: برابر گزارشی که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در غروب روز شنبه منتشر شد، انجام غنی سازی تا ۶۰ درصد توسط ایران تایید شد.

 کاظم غریب ابادی بامداد یکشنبه به رسانه‌ها گفت: در این گزارش آمده است که آژانس در ۱۷ آوریل راستی آزمایی کرد که ایران تولید یو اف شش با غنای تا ۶۰ درصد را از طریق تزریق گاز یو اف شش با غنای تا ۵ درصد به طور همزمان به دو زنجیره آی آر چهار و آی آر شش در خطوط تحقیق و توسعه در نطنز آغاز کرد.

وی افزود: برابر اظهار ایران به آژانس، سطح غنی سازی یو اف شش تولیدی ۵۵.۳ درصد بود.

ساعتی پیش فرازهایی از این گزارش در رسانه‌های غربی درز کرده و بازتاب یافته بود.

جمهوری اسلامی ایران ۲۴ فروردین از آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم خبر داد. سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان، در گفت‌وگویی با اشاره به تحویل نامه‌ای به آژانس بین المللی انرژی اتمی، بیان داشت: در این نامه اعلام کردیم که ما غنی سازی ۶۰ درصد را آغاز خواهیم کرد.

وی با اشاره به این موضوع که بعضی از داروهای رادیوایزوتوپ احتیاج به مواد غنی شده تا ۶۰ درصد دارد، خاطرنشان کرد: توضیحات فنی مربوط به این داروها را همکاران سازمان انرژی اتمی ارائه خواهند کرد ولی ما امروز به آژانس اعلام کردیم که این کار صورت خواهد گرفت و ما از امروز غنی سازی را در سطح ۶۰ درصد و در حد نیاز دارویی آغاز خواهیم کرد و این کار هم به پیش خواهد رفت.

حمله پهپادی ترکیه به شمال عراق

رسانه ای از حمله پهپادی ترکیه به مناطقی در استان دهوک واقع در شمال عراق خبر دادند.

پایگاه خبری اسکای نیوز شنبه شب گزارش داد: یک فروند هواپیمای بدون سرنشین ترکیه مواضعی را در شهرستان العمادیه واقع در استان دهوک در شمال عراق بمباران کرد.

جزئیات بیشتری در این باره گزارش نشده است.

ترکیه هر از گاه مواضعی را در شمال عراق از جمله این منطقه هدف حملات خود قرار داده می دهد.

جنگنده های ترکیه ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) نیز مناطق حوالی سیدکان در شمال اربیل را بمباران کردند و بر اساس آنچه اعلام شد سایت های حزب کارگران کردستان (پ ک ک) هدف قرار گرفت.

طرح نماینده سازمان برای تدوین قانون اساسی سوریه

در حالی که مسکو برای آغاز دور ششم نشست‌های کمیته قانون اساسی سوریه پس از ماه رمضان و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در اواخر ماه آتی فشار می‌آورد، فرستاده سازمان ملل به سوریه از توجه روسیه به این موضوع استفاده کرده و پیش‌نویس توافقی میان روسای دو هیئت دولت سوریه و مخالفان این کشور را برای تدوین قانون اساسی سوریه پیشنهاد کرد.

 به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، در حال حاضر سه مسیر سیاسی وجود دارند، اولی پایبندی دمشق به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مطابق با قانون اساسی سال ۲۰۱۲ است، به این شکل که پارلمان سوریه جلسه‌ای را برای آغاز ثبت نام کاندیداها در کنار بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور آغاز می‌کند و انتخابات اواخر مه آتی برگزار می‌شود.

دومی فشار روسیه برای برگزاری نشست جدید کمیته قانون اساسی برای اعلام این نکته که روند سیاسی با وجود کندی آن در جریان است و اینکه به انتخابات ریاست جمهوری مشروعیت داده شود و همچنین تاکید بر این مساله که ارتباطی میان اصلاح قانون اساسی برای رسیدن به یک سند جدید و انتخابات ریاست جمهوری که بر اساس قانون اساسی سال ۲۰۱۲ برگزار می‌شود، وجود ندارد. اینها موضوعاتی بودند که الکساندر لاورنتیف، فرستاده رئیس جمهوری روسیه به سوریه در دیدار هفته گذشته خود با اسد در دمشق مطرح کرد به ویژه که اسد تاکید کرد هرگونه پیشرفتی در مسیر سیاسی نیازمند پایبندی به اصول و قواعدی است که مردم سوریه در مورد مبارزه با تروریسم، حفاظت از وحدت و تمامیت ارضی سوریه و اینکه هیچ طرفی حق عقب‌نشینی از آن را ندارد، به آنها معتقد هستند.

سومی مذاکراتی است که پدرسن با احمد الکزبری، رئیس هیئت دولت سوریه و هادی البحره، رئیس هیئت مذاکره‌کننده مخالفان برای برگزاری دور ششم نشست‌های کمیته قانون اساسی آغاز کرده، فرستاده سازمان ملل اظهار کرد: تا زمانی که توافقی مکتوب میان دو طرف درباره عملکرد کمیته وجود نداشته باشد، هرگز برای دور جدیدی از مذاکرات دعوت نخواهم کرد. الکزبری در دوره‌های قبلی نشست‌های کمیته قانون اساسی با ورود به روند تدوین قانون اساسی پیش از توافق بر سر عوامل تعیین کننده ملی، مخالفت کرده بود و این مخالفت شامل رد اشغالگری آمریکا و ترکیه و نیز مخالفت با تروریسم و پایبندی به وحدت و حاکمیت ملی سوریه بود. پس از فشارهای روسیه، الکزبری با بحث و بررسی مبادی قانون اساسی پیش از تدوین آن موافقت کرده اما شرکت در نشست‌ها را در طول ماه رمضان و یا در روزهایی که پارلمان درگیر موضوع انتخابات ریاست جمهوری می‌شود، دشوار دانست.

در حالی که پدرسن بر توافقی مکتوب تاکید داشت و در کنار توصیه‌های روسیه، الکزبری در فوریه با ارسال سندی فوری شامل پیشنهادهایی برای سازوکار کمیته قانون اساسی موافقت کرد که در مقابل نیز البحره سندی مفصل ارائه کرد در ادامه الکزبری دوباره پیشنهادهای مکتوبی داد. به گفته یک مسؤول غربی، نکته غافلگیرکننده در سند پیشنهادی الکزبری این بود که او هیئت مذاکره کننده مخالفان را "هیئت دیگر" خطاب کرده بود که این مورد با توافق اخیر پدرسن و فیصل مقداد، وزیر خارجه روسیه تفاوت داشت، در آن توافق پدرسن بر لزوم پایبندی خود به توافق استانداردها و سازوکار کمیته قانون اساسی به دست آمده در اکتبر ۲۰۱۹ تاکید کرده بود. در مقابل سوریه بر موضعگیری خود در مخالفت با تعیین جدول‌های زمانی برای عملکرد کمیته که یک تشکل حاکمیتی مستقل است و یادآوری این نکته به پدرسن که او تسهیل کننده روندی است که مختص سوریه است، تاکید داشت.

پدرسن در مقابل پافشاری الکزبری بر خودداری از خطاب قرار دادن هیئت مذاکره کننده مخالفان و تاکید او بر سازوکارهایی که پیشنهاد کرده، تلاش کرد از توجه روسیه (در نبود چنین رویکردی از طرف آمریکا) برای پیشبرد تلاش‌ها جهت رسیدن به توافقی مکتوب استفاده کند به شکلی که پیش‌نویس توافقی را در دو نسخه عربی و انگلیسی برای الکزبری و البحره فرستاد.

نسخه انگلیسی آن در یک صفحه و با عنوان پیشنهادی برای شیوه عملکرد گروه کوچک در دور ششم نشست‌های کمیته قانون اساسی تنظیم شده بود و در آن پدرسن به هر دو طرف یادآور شد که کمیته با توافق دولت سوریه و هیئت مذاکره‌کننده مخالفان سوری و تسهیل سازمان ملل درباره اصول و قواعد اقدام تاسیس شد.

پدرسن پس از مقدمه، برنامه کاری را برای دور بعدی نشست‌ها پیشنهاد کرد که شامل پنج نکته بود، به این شکل که هیئت دولت و هیئت مخالفان پیش از رفتن به ژنو، پیشنهادهای خود را به صورت مکتوب برای دفتر او ارسال می‌کنند تا در تمامی نشست‌های چهار روز دور آتی مذاکرات دستکم یک اصل از اصول قانون اساسی بررسی شده و بحث و گفت‌وگو درباره آن تمام شود.

بند سوم پیش‌نویس این توافق، آزمودن این نکته است که هیئت کوچک (شامل ۴۵ عضو دولت، مخالفان و جامعه مدنی) می‌تواند توافقی درباره اصل قانون اساسی به دست آورده و تغییرات آن را بررسی کند. همچنین طبق این بند، نرسیدن به توافقی درباره هر اصلی نباید مانع از انتقال به اصل قانونی بعدی در نشست آتی و امکان بازگشت هیئت کوچک به این اصول در زمان مناسب شده و این امر نباید مانع از انتقال به سایر موضوعات در جلسات شود.

نکته پنجم که جنجالی‌ترین است در ارتباط با توافق درباره نشست‌های سه‌گانه دوره‌ای میان پدرسن، الکزبری والبحره است به این شکل که در آستانه برگزاری دور ششم و در روزهای آن برای تقویت اتفاق نظرها و تضمین روند کاری درست و خوب کمیته با یکدیگر دیدار می‌کنند و مهمتر اینکه پیشنهاد پدرسن شامل متن توافق و عملکرد اصلی دو هیئت در مرحله پس از دور ششم و نیز تعیین پیشنهادها برای اصول قانون اساسی پیشنهاد شده برای بررسی باشد که ممکن است دو هیئت اصلی این کار را با انتخاب پیشنهاد یک متن از متن‌های مکتوب ارائه شده هر هیئت انجام دهد. همچنین الکزبری و البحره راهکارها برای پیشنهاد اصول و بررسی آنها به شکلی سازنده را با ثبت نکاتی که درباره آنها تصمیم گرفته شده و یا توافق شد و نیز نکاتی که هنوز درباره آنها توافق نشده، تعیین کنند. همچنین پیش‌نویس شامل توافق درباره تاریخ برگزاری دورهای بعدی و برنامه کار تا پایان سال ۲۰۲۱ و هماهنگی با فرستاده سازمان ملل جهت اعلام نتایج هر دوره و عملکرد آتی کمیته است.

روسیه به سازمان ملل تعهد داده بود توافق درباره انجام نشست‌های دوره‌ای میان روسای دو هیئت را برای اطمینان از استمرار عملکرد کمیته قانون اساسی تضمین کند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور اعلام کرد در صورتی که درباره پیش‌نویس قانون اساسی جدید توافق شود، می‌توان بر اساس سند جدید برای برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری (پس از انتخاباتی که انتظار می‌رود اسد ریاست دوره جدید به مدت هفت سال را به دست بگیرد) فراخوان داد، در حال حاضر نگاه‌ها به پاسخ الکزبری و البحره به سند پیشنهادی پدرسن و موضعگیری مسکو است که به برگزاری نشست قانون اساسی در فاصله ماه رمضان و انتخابات ریاست جمهوری متمایل است.

ورود ناو هواپیمابر فرانسه به آب‌های بحرین

منابع خبری از ورود ناو هواپیمابر شارل دوگل فرانسه به آب‌های بحرین خبر دادند.

 الخلیج آنلاین اعلام کرد که ناو هواپیمابر شارل دوگل فرانسه به عنوان بخشی از وظایف گروه هوایی ـ دریایی "Clemenceau ۲۱" در بحرین لنگر انداخت.

در همین راستا، جروم کوشار، سفیر فرانسه در بحرین در بیانیه‌ای در این باره اظهار کرد: ورود بخشی از گروه هوایی ـ دریایی به بحرین به طور کامل جایگاه استراتژیک اختصاص داده شده توسط فرانسه برای مقابله با تروریسم، امنیت و ثبات خلیج (فارس) و خاورمیانه و همچنین آزادی ناوبری در این دریایی بسیار مهم را نشان می‌دهد.

وی افزود: مأموریت "Clemenceau ۲۱" همچنین نماد ویژه‌ای از همکاری، همبستگی و اعتماد است که کشورهای درگیر در مقابله با تروریسم، به ویژه فرانسه و ایالات متحده را متحد می‌کند.

سفیر فرانسه گفت: نیروی دریایی فرانسه همچنین به عنوان بخشی از نیروهای دریایی مشترک موسوم به CMF ائتلاف چند ملیتی متشکل از ۳۳ کشور فعالیت می‌کند.

طبق این بیانیه، فرانسه به ویژه در زمینه پشتیبانی مستقیم از کارگروه مشترک "CTF ۱۵۰" فعالیت می‌کند؛ که یکی از سه گروه ویژه نیروهای مشترک نظامی است و با قاچاق غیرقانونی برای تأمین مالی تروریسم مقابله می‌کند.

موافقت شورای امنیت با اعزام ناظران آتش‌بس به لیبی

شورای امنیت سازمان ملل متحد با استقرار ۶۰ ناظر آتش بس به لیبی موافقت کرده و خواستار برگزاری انتخابات عادلانه در این کشور شد.

به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «ال‌بی‌سی»، کشورهای عضو شورای امنیت، روز جمعه پیشنهاد «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل برای استقرار این ناظران را تصویب کردند.

گوترش در پیشهاد خود آورده بود: «ناظران در شهر سِرت مستقر خواهند شد تا حضور دائم سازمان ملل از جمله جنبه های پشتیبانی، امنیتی، دارویی و عملیاتی، محقق شوند».

دبیرکل سازمان ملل نوشت: «حضور در شهر طرابلس نیز با مساعد شدن شرایط، محقق خواهد شد».

دولت وحدت ملی لیبی که از دو دولت شرق و غرب این کشور تشکیل شده است، اواسط ماه گذشته میلادی سوگند یاد کرد تا به سال‌ها درگیری در این کشور خاتمه دهد.

به دنبال رأی اعتماد پارلمان لیبی به دولت وحدت ملی به نخست‌وزیری «محمد الدبیبه»، پنجم فروردین ماه ۱۴۰۰ وزرای خارجه ایتالیا، آلمان و فرانسه به منظور اعلام حمایت از این دولت، وارد طرابلس شدند.

در قطعنامه‌ای که روز جمعه در شورای امنیت مورد تصویب قرار گرفت، برگزاری انتخابات آزاد، عادلانه و دربرگیرنده همه اقشار از جمله زنان در تاریخ ۲۴ دسامبر، مورد تأکید قرار گرفته است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: گروه های شغلی سایت غنی سازی نطنز ماه رمضان غنی سازی اورانیوم دعای روز چهارم رمضان تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین و آمریکا عربستان اسرائیل گروه های شغلی سایت غنی سازی نطنز ماه رمضان غنی سازی اورانیوم دعای روز چهارم رمضان برای تدوین قانون اساسی سوریه نشست های کمیته قانون اساسی هیئت مذاکره کننده مخالفان فرانسه به آب های بحرین انتخابات ریاست جمهوری حمله پهپادی ترکیه ورود ناو هواپیمابر برگزاری انتخابات شورای امنیت سازمان ملل شمال عراق پیش نویس غنی سازی نشست ها دور ششم دو هیئت ۶۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۳۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود

عبدالامیر ربیهاوی، مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت  ایران عراق را شریک دوم تجاری ایران معرفی کرد و افزود: عراق جزو کشور‌های اولویت‌دار ما در تجارت محسوب می‌شود؛ در سال‌های اخیر ما در تجارت با این کشور بر صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر مانند صادرات خدمات فنی و مهندسی تمرکز کردیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه ششمین کمیسیون مشترک ایران و عراق در حال برگزاری است، گفت: کمیسیون مشترک با حضور احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی ایران و وزیر تجارت عراق ۱۶ اردیبهشت کار خود را آغاز کرد؛ در صورت جلسه این کمیسیون بند‌های دستگاه‌هایی که در این کمیسیون نقش دارند آورده شده است.

وی نقش وزارت صمت در کمیسیون مشترک ایران و عراق را کاربردی دانست و افزود: مهم‌ترین کمیته این کمیسیون کمیته تجاری و اقتصادی است که مسئولیت آن با سازمان توسعه تجارت ایران، به‌خصوص دفتر غرب آسیا این سازمان است. در این کمیته از سازمان‌های تحت پوشش مانند سازمان زمین‌شناسی، شرکت شهرک‌های صنعتی و... بند‌هایی به عنوان بند‌های پیشنهادی قید شده است.

ربیهاوی با اشاره به مهم‌ترین بند‌های کمیسیون مشترک ایران و عراق، بیان کرد: برگزاری سومین کمیته بازرگانی ۱۴۰۳ و پیشنهاد برگزاری کمیته مشترک صنعتی در سال جاری از مهم‌ترین بند‌های پیشنهادی کمیسیون مشترک است؛ گفتنی است این دو بند مورد توافق طرف عراقی نیز قرار گرفته است. درکنار این بندها، موضوعاتی مربوط به کمیته تجاری مانند بحث توافقات اتاق‌های بازرگانی، پیگیری اختلافات بین تجار، توسعه صادرات و تسهیل در امور تجاری اتاق‌های بازرگانی در دستور بررسی قرار گرفته است.

 مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایرانی که در عراق فعال‌ هستند با یکسری مشکلات مواجه هستند. تلاش ما رفع و رجوع این مشکلات و تسهیل ورود شرکت‌های ایرانی در بازار عراق و اخذ ضمانت‌نامه‌های بانکی و افتتاح حساب و... است.

وی تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق را به عنوان دیگر توافق‌ کمیسیون مشترک دو کشور دانست و افزود: نقشه راه همکاری‌های اقتصادی و تجاری ج. ا ایران و جمهوری عراق به عنوان یکی از بحث‌های تسهیل تجارت هدف‌گذاری شده است. هدف بررسی روابط اقتصادی ما با عراق در این کمیسیون است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید
  • حمله پهپادی مقاومت بحرین به سرزمین‌های اشغالی
  • دومین حمله پهپادی مقاومت اسلامی بحرین به اسرائیل
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • حمله پهپادی مقاومت اسلامی بحرین به بندر ایلات
  • حمله مقاومت اسلامی بحرین به بندر ایلات برای اولین بار